Ik was dat domme meisje in de klas.

Mijn basisschoolperiode is echt vreselijk geweest. Ik werd gepest en ik snapte totaal niks van de lesstof die werd aangeboden. 

In de klas droomde ik over het paardrijden op de olympische spelen met mijn pony Spirit.

Ik weet nog goed dat de juf een uitleg gaf over de trein en ik begon “Per spoor” te zingen en te swingen en wat de juf nog meer vertelde…

Ik weet het niet.

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

 

Love is all you need.

 

 

 

Helaas was ik te goed voor het speciaal onderwijs en kreeg ik geen stempeltje maar wel een eigen leerlijn en in groep 7 verliet ik de school. Gelukkig!! 

Ik ging naar een landbouwschool waar ik na mijn examen kon doorstromen naar de opleiding paardenhouderij want dat was mijn allergrootste droom. Ik kreeg vrienden en het leren ging me best goed af. Voor mijn examen was ik drukker in de paardenstal dan met leren.

Maar door een verandering in het vakkenpakket van de MBO opleidingen moest ik starten met een niveau 2 opleiding paardenhouderij en zat met meerdere stromingen in de klas. De leerkracht had geen ervaring met paarden dus stond ik vaker voor de klas dan hij. Omdat ik al zoveel wist van de paarden en ik onder mijn niveau zat. Maakte ik de keuze om te stoppen en in een supermarkt te werken. Want meer was er voor mij niet weggelegd. Ik was immers niet zo slim.

Onzekerheden, verdriet, schaamte. Dat zagen misschien veel mensen niet. Maar wat werd ik onzeker door de blik van bijvoorbeeld de baas van de supermarkt, wat als ik het fout deed. Wat als ik niet goed genoeg was?

Ik kon mezelf ook zo ontzettend dom voelen.

Ik kreeg ook acuut een spraakgebrek als iemand wat tegen mij zei waarvan ik wist dat hij meer was dan ik. Ik was een jobhopper altijd opzoek, altijd onrust. Maar achteraf gezien lag het aan mij en was ik opzoek naar een behoefte die ik alleen kon vervullen. 

Zo leerde ik ontzettend veel in een ruitersportzaak waar ik werkte, ik kreeg er vrijheid, ik voelde me verantwoordelijk en NODIG.

28 jaar was ik dat het besef kwam dit wil ik niet langer meer, dan hoeft het niet meer.  Een verjaardag op echt wel een dieptepunt in mijn leven, ik wilde mijn glas wijn wegzetten op een tafel om vervolgens huilend naar huis te gaan was daar ineens een gesprek met een vrouw ze was therapeut en net hier op het eiland komen wonen. 

Iemand die mij zag!

Al eerder was ik bij een psycholoog geweest, daar lachte ik mijn verdriet weg zoals altijd. Hij zei neem maar drie weken vrij van je werk om even te ontspannen en misschien een andere baan.

Zij prikte die avond nog mijn zere plek aan. 

In mijn 30ste levensjaar werd ik zwanger.  Acht maanden lang ziek, zwak en misselijk. Ik werd stilgezet en het enige wat ik nog kon denken..      Wat als… mijn kindje hetzelfde moet beleven als ik.  Wat als hij ook niet mee kan op school, gepest wordt of ik geen goede moeder kan zijn?  En daar is iets in mij gaan borrelen.  Misschien kan ik gastouder worden, om zo een fijne plek te creëren voor kinderen. Liep stage op een zorgboerderij en wat was dat geweldig. Maar ik moest wel weer terug naar school en vond een test plaats om te kijken welk niveau ik kon instromen.

Niveau 4/HBO!?!?

Dat stond er in de brief!! 

Hoe kan dat, ik was immers dat domme meisje uit de klas.

Daar kon ik ook wat anders mee…

Daar kan ik de kindjes mee helpen die zijn zoals ik ooit was.

Met liefde.

LIEFS

 

 

 

 

 

 

Ons Team

Linda.

Gespecialiseerd pedagogisch hulpverlener, jeugd en opvoedhulp. Maar daarbij ook trainer voor sociale vaardigheden en natuurlijk IK LEER ANDERS. Mijn verhaal hebben jullie al kunnen lezen, wil je meer lees of luister snel de blog of podcast. Dan vertel ik jullie graag meer.

 

 

Bo.

Paarden spelen een hele belangrijke rol in mijn leven. Bo is mijn allergrootste spiegel geweest. Heeft mij zulke belangrijke lessen gegeven. Bo wordt alleen ingezet bij de paardencoaching.

 

Meester Cas.

Zo goud als zijn vachtje is ook zijn hartje. Hij geniet van de kinderen. Samen met hem helpen wij de kinderen die moeite hebben met het huidige onderwijs. Een perfecte pony ook voor het trainen van sociale vaardigheden.

 

 

Testimonials

“Linda is open, eerlijk, lief, begaan en recht door zee. Dat maakt haar de coach, die ik nodig had in mijn leven en ik ben dankbaar dat ik haar mocht ontmoeten. Zij helpt mij door een van de moeilijkste periodes van mijn leven, samen met haar dieren natuurlijk.

Lia van den Boor

Linda is open, eerlijk, lief, begaan en recht door zee. Dat maakt haar de coach, die ik nodig had in mijn leven en ik ben dankbaar dat ik haar mocht ontmoeten. Zij helpt mij door een van de moeilijkste periodes van mijn leven, samen met haar dieren natuurlijk.! ”

Lia van den Boor 

Laten we kennismaken

 

Wij zouden het enorm leuk vinden jullie te ontmoeten in onze weide.  Vul snel het formulier in of stuur een mailtje naar info@praktijkliefs.nl. Mochten jullie komen dan willen we adviseren  dichte schoenen te dragen.

 

5 + 12 =